Søkeresultat

Filtrer

Kategorier

Merker

Sjøsetting av båten - dette burde du huske på

Huskeliste sjosetting
Det er viktig å utføre en sjekk av båten før sjøsetting, det inkluderer rengjøring, sjekk av bunnstoff, motor og andre essensielle komponenter.

Sjøsettingsdagen nærmer seg med stormskritt og er allerede her 2. mai. Når våren kommer og temperaturen stiger, er det ingenting som kan sammenlignes med en dag på sjøen i båten din. Men før du kan nyte sjølivet, er det noen viktige ting du må sjekke for å sikre at båten er i god stand og klar for sjøen. Vi har satt sammen en liten sjekkliste med ting som er viktig å huske på før du setter båten på vannet. Ved å ta deg tid til å gå gjennom denne sjekklisten, vil du være i stand til å oppdage eventuelle problemer og ta nødvendige tiltak før de blir større og mer kostbare å fikse.

1. Rengjør båten

Sørg for å rengjøre både innvendig og utvendig av båten. Fjern all smuss og skitt fra overflater, vinduer og dekk.

2. Bunnstoff

Sjekk bunnstoffet på båten og sørg for at det er i god stand og at dekkevnen er. Dette vil bidra til å beskytte båten mot korrosjon og slitasje.

3. Polering

En god polering vil ikke bare få båten til å se bra ut, men det vil også beskytte overflaten mot korrosjon og skade fra sollys og saltvann.

4. Sjekk septik og vannsystem

Kontroller toalettet og vannanlegget for å sikre at de fungerer som de skal. Gå igjennom gjennomføringer, avmonter slangene og kontroller at alle ventiler åpnes og lukkes ordentlig. Sjekk også alle slangeklemmer at de ikke har fått rust og korrosjon.

5. Sjekk varmtvannsbereder og slanger

Sørg for at varmtvannsberederen og slanger er i god stand og at det ikke er noen lekkasjer. Forsikre deg om at varmtvannsberederen er fylt med vann før den starter.

6. Kontroller batteri

Før du tar båten ut på sjøen, må du sjekke batteriene. Sjekk syrenivået og fyll på med destillert vann hvis nødvendig. Kontroller for korrosjon og bruk batteripol beskyttelse for å beskytte mot smuss og støv. Lad batteriene ordentlig før sjøsetting.

Hvis batteriene ikke lader ordentlig, kan det være en feil, og hele batteribanken bør byttes ut. Sørg alltid for at alle batteriene har samme kapasitet og ytelse ved å bytte ut hele banken.

7. Sjekk motoren

Kontroller motoren for å sikre at den fungerer som den skal. Hvis det ikke ble byttet ut luft, olje og drivstoff-filter under vinteropplag, må du gjøre det nå. Du må heller ikke glemme å sjekke og skifte olje i girkassen. Forsikre deg også om at du har kjølevann til motoren, kontroller at kjølevæskenivået er riktig og at blandingsforholdene er i samsvar med anbefalingene.

Om du har en bensinmotor, bør du også sjekke tennpluggene. Disse må kanskje byttes eller stilles inn.

8. Pleie teak-dekket

Teak-dekket kan trenge spesiell behandling for å holde det i god stand. Sørg for å rengjøre det grundig og bruk riktig olje eller pleiemidler for å beskytte det mot sollys og saltvann.

Når alt er sjekket og klart, kan du trygt sette båten på vannet og glede deg over alle de fantastiske opplevelsene som venter på deg. Fra fisketurer til båtutflukter med venner og familie, vil en godt vedlikeholdt båt gi deg uforglemmelige øyeblikk på sjøen.