Søkeresultat

Filtrer

Kategorier

Merker

Ispropeller holder havna isfri!

Ispropeller2
Med ispropell eller bobleanlegg kan du trygt la båten ligge på vannet gjennom vinteren.

Skal du ha båten på sjøen om vinteren, er det essensielt å holde havna isfri. Med ispropeller eller bobleanlegg holder isen seg borte, og båten ligger trygt. Både boblesystemer og ispropeller fungerer etter det samme prinsippet. De skaper bevegelse i vannet, og fører varmere vann fra bunnen og opp til overflaten. På denne måten holdes overflaten isfri.

Ispropeller:

Propellsystemer har en propell som skaper bevegelse i vannet. Propellen kan monteres vertikalt slik at den sender vannet rett opp, eller vinklet, slik at den sender vannet på skrå. Ved horisontal montering vil det isfrie området få en rundt form. Ved vinklet montering får det isfrie området en oval form. Ispropeller er utrolig enkle å installere.

Flak distribuerer ispropeller fra både Taylor Made og Kasco.

Bobleanlegg:

Bobleanlegg består av kompressorer som sender luft til luftslanger. Slangene har mange små hull som skaper bobler. De henges fra rekka på båten, og sørger for at hele vannlinjen holdes isfri. Fordelen med bobleanlegg er at de ikke har bevegelige deler under vannet, og dermed er driftsikre og enkle å inspisere.

Her kan du lese mer om Vake D-Icer bobleanlegg.

Tips til deg som skal installere ispropell eller bobleanlegg:

  • Les bruksanvisningen nøye. Hvis produktet skal fungere optimalt er det helt avhengig av å bli montert og brukt riktig.
  • Inspiser anlegget med jevne mellomrom. Sjekk at du har strøm til systemet, og at ingenting blokkerer propellen. På bobleanlegg bør du sjekke at ingenting blokkerer luftinntakene.
  • Følg nøye med på de første virkelig kalde dagene. Kanskje du trenger å justere plasseringen av propellene?Foto: Kasco