Søkeresultat

Filtrer

Kategorier

Merker

Båtsikkerhet

Det er flere grep vi kan ta for å sikre båt og utstyr når det ikke er i bruk.

I sommer og i tiden fremover skal vi være sammen om sikkerhet på sjøen. For oss er det viktig at vi alle tar gode grep og setter oss inn i hvordan vi kan ferdes på sjøen på en fornuftig og sikker måte.

Det er flere grep vi kan ta for å sikre båt og utstyr når det ikke er i bruk. Gode rutiner før og etter utfart vil være viktig for at du skal være forberedt hvis det skjer noe uttilsiktet.

  • Sikre båt med korrekt fortøyning
  • Sikre motor og utstyr mot tyveri og skade
  • Etablere gode rutiner for periodisk kontroll før og etter utfart

Vi har et ønske om at alle skal være trygge når de ferdes på sjøen. Derfor vil vi i sommer komme med råd og tips til hvordan dere kan få en enda sikrere maritim hverdag. 
 
Vi mener det er viktig at alle tar ansvar, både for egen sikkerhet, men også for andres sikkerhet når vi ferdes på sjøen. Vær forberedt og klar til å hjelpe hvis andre har problemer. 
 
Det er viktig at du har nødvendig utstyr og gode kommunikasjonsmuligheter. 
 
Sammen kan vi sørge for at alle får en trygg og sikker sommer på sjøen.
 

Det viktigste du kan gjøre er å være forberedt. 

Sjekk det du kan sjekke før avreise. Ekstra batteri. Ekstra drivstoff. Periodisk kontroll av utstyr. Det er også viktig at du har øvd deg på hva du må gjøre hvis det skjer en ulykke. Ha med deg grunnleggende sikkerhetsutstyr og førstehjelpsutstyr. Sjekk vind og værforhold. Tilpass turen til ditt ferdighetsnivå. Det er viktig med gode digitale kommunikasjonsenheter, men sørg for at du har back-up.
 

Noen av de produkter vi anbefaler å ha om bord --> KLIKK HER